image
18. maj 2015 kl. 18:05

Hatting-Torsteds U-17 piger har haft en mager pointhøst i de første fire kampe, hvor det er blevet til kun 2 point på trods af meget flot fodboldspil.

Det førte til handling fra klubben, der sendte pigerne på tre dages træningslejr inden den livsvigtige bundkamp mod de altid farlige piger fra KoHBra. De tre dages træningslejr i solsbeskinnede Nørhalne blev brugt effektivt til at tanke op på selvtillids- og scoringskontoen, så humøret var højt op til kampstart. "Vi tror fuldt og fast på pigerne. De har spillet forrygende fodbold, men manglet den sidste effektivitet i begge ender. Det håber vi, at campen i Nørhalne har været med til at rette op på. Desværre fik vi vores stærke anfører Pernille Skov og midtbanekrumtappen Cecillie Brønd skadet, men heldigvis er de andre piger fit for fight og pumpet op med selvtillidsepo" udtaler træner Chris Møller, mens han skuler med de sorte skyer, der trækker sig sammen over stadion.

Kampens dommer fløjter spillet igang præcis kl. 14.00, mens han prøver at holde håret på plads i den stærke vind, og HT-pigerne presser på fra start. Allerede efter to minutters spil giver træningslejren og presspillet bonus. Den nyindkøbte målmand fra Manchester United, Mia Sørensen, sparker et langt udspark, der ender hos Matilde Magni, der køligt finder en helt fri Kathrine Kirkholt. Hun sparker med en Messikølig fod bolden ned mod nærmeste stolpe. 0-1 til HT-pigerne.

Målet udløser en pibekoncert fra hjemmepublikummet, som også begynder at kaste store isklumper ind på banen, så dommeren må afbryde spillet.

Spillet genoptages, og HT-pigerne sidder stadig på spillet. Efter 10 minutters spil er holdets megafarlige angriber Magni på spil igen. Hun scorer stensikkert med sine lyserøde specialboots til stillingen 0-2 til HT-pigerne.

Kort efter spiller HT-pigerne Tiki-Takaspil. Shagana Balasubramaniam stine spiller bolden ud fra forsvaret til Kristine Jeppesen. Hun spiller Line Hummelshøj på midten, videre til Kathrine Kirkholt, der lægger bolden af til Mathilde Dahl på midten. Dahl lægger bolden til rette, flytter med venstre hånd en hårlok på plads, hvorefter hun med en perfekt strakt højrefodsvrist sparker bolden helt op i venstre målhjørne. Scoring til 0-3 for HT-pigerne, og alle de tilrejsende HT-fans bryder ud i spontan riverdance på sidelinjen.

Dagens dommer får en lille smule ondt af hjemmeholdet og dømmer straffe. Deres stjernespiller og anfører tager det tunge ansvar. Hun lægger bolden til rette, tager fire skridt bagud. Dommerens fløjte lyder, anføreren løber til bolden, sparker hårdt og præcist i nederst i målets venstre side. Alle på stadion har set bolden inde, men holdets nyindkøbte stjernemålmand Mia Sørensen dykker som en anden Gordon Banks (google ham!) ned og vipper bolden ud til hjørnespark. Dagens reporter har aldrig set en flottere straffesparksredning på KoHbra stadion!

Mens HT-pigerne stadig jubler over redningen, så sparker KoHbra et hurtigt hjørnespark, og på mystisk vis ryger bolden i kassen til scoring. 1-3

Kort efter scorer KoHbra igen til stillingen 2-3. Desværre mister holdet på samme tid den altid stabile, tidligere Herta Berlinspiller, Kristine jeppesen pga. en skade.

HT-pigerne kæmper godt for at holde fast i føringen til pausen. I forsvarets spiller forsvarskrumtapperne Maya Pagh og Amalie van Deurs en stor første halvleg med sikre indgreb og gode bolde frem ad i banen. En af disse bolde, når via Simone Riishøj og Majbritt Sørensen frem til "Altid farlige" Anne Amdisen. Hun afdribler først en Kohbraspiller med en slangedribling og derefter en til, afslutningen sendes tørt på den våde bane mod den nærmeste stolpe. Desværre, så rammer bolden stolpen og ud til målspark.

Stillingen ved pausen 2-3 til HT-pigerne.

I pausen fejres halvlegsstillingen med hyggesnak og snacks. "Aldrig har jeg oplevet så spændende og dramatisk en kamp" udtaler en våd Grethe Hummelshøj i pausen: "Det kan ikke engang måle sig med Hattingdamernes drama om tirsdagen". "Nej, det er helt vildt", hviner Birgitte Amdisen ved siden af på tilskuerrækkerne: "Man skulle tro, at pigerne havde været i skudtræningslejr i tre år og ikke kun tre dage. De scorer jo næsten oftere end ved sodavandsdiskotekerne i Barcelona!"

Den løsslupne stemning tages med ind på banen ved anden halvlegs begyndelse. Det resulterer i et hurtigt KoHbra-mål til stillingen 3-3. Men det p.. gider HT-pigerne ikke. Van Deurs, Hummelshøj og Majbritt Sørensen indleder et pres med det samme bolden er givet op. Det medfører, at Sørensen fra banens højre side kan spille Magni fri på kanten af feltet. En situation pigerne ofte har øvet til træning. Magni stopper køligt bolden på kanten af feltet, kigger op og hamrer bolden helt op i nettaget helt uden chance for KoHBras målmand. 3-4 til HT-pigerne.

Derefter omrokeres der lidt på holdet. Den elegante aflukker, Anne Amdisen, flyttes ind i midterforsvaret, hvor hun flankeres af altid stabile Van Deurs og Pagh på kanterne. På midten kæmper Riishøj, Dahl, Hummelshøj og Kirkholt. Helt fremme er på skift Shagana, Magni og Majbritt. Efter ca. 20 minutters spil betaler Magni gælden til Majbritt. Efter et KoHbrahjørnespark, der bliver clearet flot af Shagana og Pagh, får Magni bolden midt på banen. Hun afdribler en enkelt KoHbraspiller og sender med ryggen modspilretningen og et tørt slangehug bolden mellem tre forsvarsspillere, og dermed er Majbritt Sørensen afsted med en friløber. Hun svigter sjældent i den situation, og det gør hun heller ikke denne gang. 3-5 til HT-pigerne.

Efter 25 minutters spil scorer Kohbra til 4-5. De skader i situationen målmand Mia Sørensen. Hun bliver derefter erstattet af kampens spiller Kathrine Kirkholt. Hun bliver testet allerede 2 minutter efter med et hårdt skud. Kirkholt tager køligt skuddet med en brysttæmning, hvorefter hun vender rundt og puffer bolden væk fra stregen. En flot opvisning i målmandsakrobatik, som helt tager pusten fra KoHBras angribere, som ikke formår at score på trods af et højt pres i kampens sidste 10 minutter.

HT-pigerne kan efter dommerens sidste fløjt juble sammen med de trofaste medrejsende fans over sæsonens første sejr. "Så var de tre dage i træningslejr alligevel det værd" siger skadede Skov på sidelinjen. "Ja, det føles næsten, som om vi har vundet en stor international turnering i Nørhalne med sådan en sejr på et koldt og blæsende stadion. Det føles faktisk bedre end en god hårdag!" siger Cecillie Brønd, mens hun smilende følges med de andre jublende piger ud til fans og autografskrivning. "Dejligt, at vi med en sejr nu kan se frem til en uges fri, så vi kan komme oven på vores skader" siger træner Møller "Det bliver også spændende at se, hvor meget Line Hummelshøj, Simone Riishøj, Kristine Jeppesen og Anne Amdisen rykker sig på deres træningsophold i næste uge hos Herta Berlin. Måske vi vil se helt nye finter fra deres side i de næste kamper, så vi kan rykke os længere mod toppen af rækken!"

Kampens resultat: Kohbra 4 - 5 Hatting-Torsted